5 tips om te besparen op je afvalkosten

We leven in een wereld vol met afval en als je op zoek bent naar manieren om geld te besparen, kan het helpen als je je afvalkosten vermindert. Het verminderen van je afvalkosten kan een grote impact hebben op je portemonnee en het milieu. In dit artikel bespreken we vijf manieren om je afval te verminderen en te besparen op je afvalkosten.

Gebruik maken van afvalscheiding

Het eerste waar je aan moet denken als het gaat om afvalkosten is het afval goed te sorteren. Door dit te doen, kun je vaak veel kortingen krijgen. Je kunt hiervoor kijken naar lokale overheidsplannen die afvalscheiding aanbieden. Vaak zullen zij je in staat stellen je afval in afzonderlijke containers te plaatsen, zoals metalen, plastic en glas. Daarnaast bieden veel bedrijven kortingen aan als je in staat bent je afval op te slaan, in plaats van het steeds te verwisselen.

Shut-off-taps gebruiken

Als je rechtstreeks water uit de kraan aan het wassen bent, gebruik dan waterkranen met een ‘off-knop’. Dit betekent dat je het water kunt stoppen in plaats van dat het helemaal door de afvoer geschoten wordt. Deze technologie kan ook worden geïmplementeerd in de douche, zodat je het water kunt stoppen zodra je klaar bent met wassen. Het gebruik van deze shut-off-taps helpt bij het verminderen van het waterverbruik en daarmee ook de afvalkosten.

Investeren in waterzuiveringstechnologie

State-of-the-art waterzuiveringstechnologie kan helpen om je afvalkosten verder te verlagen. Er zijn een aantal systemen die je kunt gebruiken om water te filteren en te recuellieren. Door in een dergelijk systeem te investeren, kun je nauwkeurig de hoeveelheid water beheren die je verbruikt. Dit bespaart je geld, omdat je minder afval af moet voeren.

Gebruik lokale oplossingen

Het idee hierbij is om lokale oplossingen te gebruiken om je afval te verminderen. Er zijn veel lokale programma’s die je kunt gebruiken om je afval te verminderen. Sommige van deze programma’s bieden gratis afvalcontainerdiensten, het opruimen van stortplaatsen en andere soorten milieuvriendelijke opslagoplossingen. Veel steden bieden ook gratis of goedkope recyclingprogramma’s die je kunt gebruiken om recyclingscheiding aan te moedigen.

Hergebruik van materialen

Als laatste kun je er ook voor kiezen om materialen te hergebruiken in plaats van te verspillen. Dit kan je helpen je kosten te verminderen. Je kunt dit doen door materiaal te hergebruiken dat anders in de vuilnisbak zou gaan of door dit materiaal aan anderen te geven die er wat aan hebben. Veel mensen recyclen plastic, maar het is ook een goed idee om kleren, levensmiddelen, meubels en andere materialen te hergebruiken om je afvalkosten te verlagen.

Conclusie

We hopen dat je hebt geleerd hoe je je afvalkosten kunt verminderen. Het verminderen van je afvalkosten kan een gebalanceerde mix zijn van afvalscheiding, hergebruik van materialen, waterzuiveringstechnologie en het gebruik van shut-off-taps. Als je hier mee begonnen bent, dan heb je al een enorme stap gezet om je afvalkosten drastisch te verlagen. Blijf niet stil staan, maar probeer activiteiten uit zoals de deeleconomie, samenwerking met lokale producenten en innovatieve initiatieven, zoals recycleerbare of herbruikbare verpakkingen.

Bart Veenendaal
Laatste berichten van Bart Veenendaal (alles zien)