Container huren in Amsterdam?

Begin je klus goed voorbereid met een container van een van de betrouwbare aanbieders in Nederland. Als je op zoek bent naar een containerverhuur in Amsterdam, kunnen wij je daarbij helpen. Bij verbouwingen of renovaties komt er snel veel afval vrij, zoals groen afval, hout, puin, bouw- en sloopafval, dakafval of grofvuil. Lees snel verder om alles te weten komen over een container huren in Amsterdam.

Voor wie is een afvalcontainer in Amsterdam geschikt?

Containerbedrijven verhuren afvalcontainers aan zowel particulieren als bedrijven. De prijzen kunnen door het verhuurbedrijf opgegeven worden inclusief of exclusief btw. Of u nu een bouwbak nodig heeft voor een verbouwing thuis of als bouwbedrijf een aantal bouwcontainers voor op de bouwplaats zoekt, een containerbedrijf kan u helpen.

Voor kleine hoeveelheden afval, zoals tijdens een verbouwing van uw badkamer of keuken, kunt u een kleine container van 3 m³ huren of een big bag van 1 m³. Voor een gemiddelde verbouwing is een 6 m³ container vaak populair. Voor grotere klussen zijn er containers te huur van 10 m³ of meer.

Welke container kiezen in Amsterdam?

Wij bieden geschikte containers voor elke soort afvalstroom. De afvoer en verwerking van het afval wordt eenvoudig door ons geregeld, zodat jij je tijd en energie kunt besparen door niet steeds naar een milieupark in Amsterdam te hoeven rijden. Bovendien blijft je auto schoon en kun je 24/7 direct jouw afval kwijt.

Er zijn een aantal factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste container:

 1. Soort afval: Containers zijn beschikbaar voor verschillende soorten afval, zoals groenafval, bouw- en sloopafval, hout, puin, dakafval of grofvuil. Kies de container die het beste past bij het afval dat je wilt verwijderen.
 2. Afmeting: Containers zijn beschikbaar in verschillende maten. Bepaal hoeveel afval je verwacht te verwijderen en kies een container met een passende capaciteit.
 3. Vergunningen: Containers mogen soms alleen op bepaalde plaatsen geplaatst worden, bijvoorbeeld in de straat of op een privéterrein. Controleer of je een vergunning nodig hebt voor de plaats waar je de container wilt plaatsen.
 4. Huurperiode: Containers kunnen gehuurd worden voor korte of langere periodes. Bepaal hoe lang je de container nodig hebt en kies een verhuurperiode die daar bij past.
 5. Kosten: Containers zijn beschikbaar tegen verschillende prijzen. Bepaal je budget en vergelijk de kosten van verschillende aanbieders.
 6. Goede aanbieder: Vergelijk de aanbieders, lees de reviews, vraag eventueel referenties op en kies een aanbieder die betrouwbaar is.

De inhoud van een puincontainer

Naast het selecteren van de juiste container voor het soort afval dat je wilt verwijderen, is het ook belangrijk om een keuze te maken voor de juiste inhoudsmaat. Veel aanbieders in Amsterdam bieden containers in 3 verschillende maten: 3, 6 en 10 kubieke meter. Het kan handig zijn om te weten dat 1m3 ongeveer de inhoud van 10 volle kruiwagens is. Het is aan te raden om grotere stukken afval, indien mogelijk, eerst klein te maken, zodat je de inhoud van de container optimaal kunt benutten, welke maat je ook kiest.

Waar op letten bij het plaatsen van een container in Amsterdam?

Bij elke container worden de afmetingen vermeld. Een container voor puin neemt meestal slechts één parkeervak in beslag. Bij het plaatsen en ophalen van de container, heeft de vrachtwagen echter twee tot drie parkeervakken nodig qua ruimte. De ondergrond moet stevig zijn en vrij van obstakels. Je hoeft niet thuis te blijven voor het plaatsen en ophalen van de container, zolang je de locatie aan ons hebt doorgegeven. Houd er wel rekening mee dat in Amsterdam een vergunning nodig kan zijn voor het plaatsen van een container op openbaar terrein.

Hoe komt het huurbedrag voor een container tot stand?

Het huurtarief van de container bestaat uit de volgende elementen:

 • Inhoud van de container
 • Transportkosten voor het plaatsen en ophalen van de container
 • Kosten voor de afvalverwerking en milieutoeslag

Houd rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals:

 • Extra kosten voor een te volle container
 • Kosten voor schade of diefstal van de container
 • Annuleringskosten
 • Toeslag voor het plaatsen op zaterdag
 • Eventuele kosten voor het aanvragen van een vergunning (meestal niet nodig)
 • Kosten voor het bezet houden van betaalde parkeerplaatsen.

Afvalcontainer huren op zaterdag in Amsterdam

Ja, sommige containerbedrijven bieden deze service aan, maar er zal een extra toeslag in rekening gebracht worden. De hoogte van de toeslag varieert per bedrijf, maar meestal bedraagt de toeslag ongeveer twintig euro. Containerbedrijven adviseren om de container een dag voor de gewenste datum te laten plaatsen. Als u bijvoorbeeld op zaterdag wilt beginnen met verbouwen, slopen of klussen, adviseren wij om de container op vrijdag te laten plaatsen. Zo ontvangt u de container op tijd en kunt u direct aan de slag.

Welke afvalsoorten kun je afvoeren in Amsterdam?

Er zijn verschillende soorten afval die u kunt afvoeren met behulp van een container. Dit kan variëren van puin van een verbouwing, tuinafval, grofvuil, tot grondafval. Het soort afval is belangrijk om te weten, omdat de huurprijs van de container hierdoor bepaald wordt. Bijvoorbeeld, de prijs voor het afvoeren van vervuilde grond is hoger dan het afvoeren van bouw- en sloopafval. Het is ook belangrijk om te vragen welke soorten afval wel of niet in een container mogen. Bijvoorbeeld, het is niet toegestaan om vervuilde grond of graszoden in een container voor tuinafval te gooien. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende afvalstromen:

 • Bouw- en sloopafval: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een bouwcontainer of puincontainer en is geschikt voor bijvoorbeeld puin, beton, gips, metaal, kunststof en huisraad.
 • Grofvuil: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een grofvuil container en is geschikt voor bijvoorbeeld meubels, huisraad, hout en bouwafval, inboedel.
 • Schoon puin: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een puincontainer en is geschikt voor bijvoorbeeld tegels, (gewapend) beton, bakstenen, badkamer- of betontegels, metselresten, klinkers.
 • Groenafval en tuinafval: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een groenafval container of tuinafval container en is geschikt voor bijvoorbeeld beplanting, snoeiafval, takken, bladeren, struiken en boomstammen.
 • Tuinafval gemengd: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een groenafval container of tuinafval container en is geschikt voor bijvoorbeeld bestrating, schutting, graszoden, beplanting, snoeiafval en een beetje grond.
 • Houtafval: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een houtafval container en is geschikt voor bijvoorbeeld geverfd en ongeverfd hout, kozijnen, plaatwerk, laminaat, parket, sloophout, afvalhout, schoon hout, deuren, schuttingen, kozijnen, pallets.
 • Grond vuil: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een grond container en is geschikt voor bijvoorbeeld grond met wortels, onkruid, stenen en grind, tuingrond en tuinaarde, verontreinigde grond.
 • Grond schoon: Dit soort afval kan afgevoerd worden in een grond container en is geschikt voor bijvoorbeeld veen, zwarte grond, klei,
Frank van Voorschot
Laatste berichten van Frank van Voorschot (alles zien)