Wat is een grofvuil container?

Een grofvuilcontainer is een container die wordt gebruikt voor het verzamelen van grofvuil, dat wil zeggen afval dat niet in de reguliere afvalbakken past. Het kan grotere stukken afval zijn zoals hout, meubels, matrassen, tapijten, grote huishoudelijke apparaten, etc. Deze container is speciaal ontworpen om grotere hoeveelheden afval op te slaan en veilig te transporteren. Grofvuilcontainers zijn vaak groter dan andere containers zoals bijvoorbeeld papier- en kartoncontainers of GFT-containers.

Wat mag er in een grofvuil container?

Er zijn verschillende soorten afval die in een grofvuilcontainer kunnen worden geplaatst. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Meubels: Oude meubels, zoals banken, tafels, stoelen, kasten, enz.
 • Matrassen en bedden: Matrassen, bedden, boxsprings, enz.
 • Grote huishoudelijke apparaten: oude wasmachines, koelkasten, televisies, enz.
 • Gebouwafval: Oude dakpannen, betonnen stukken, dakgoten, enz.
 • Groenafval: Takken, snoeihout, enz.
 • Bouwmaterialen: Oude dakbedekking, isolatie, dakramen, enz.
 • Overige: Tapijten, vloerbedekking, gordijnen, enz.

Houd er rekening mee dat er bepaalde stoffen niet in de grofvuilcontainer mogen worden geplaatst zoals bijvoorbeeld asbesthoudend afval, chemisch afval of gevaarlijk afval. Dit soort afval vereist speciale verwerking en verwijdering. Het is belangrijk om te controleren of er lokale verordeningen zijn voor het verwijderen van grofvuil in uw omgeving.

Welke soorten grofvuil containers zijn er?

Er zijn verschillende soorten grofvuil containers die gebruikt worden voor het verzamelen en verwijderen van grofvuil. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Open grofvuilcontainer: Een open container waar grofvuil in geplaatst kan worden zonder afdekking.
 2. Gesloten grofvuilcontainer: Een gesloten container met een afsluitbare deksel waar grofvuil in geplaatst kan worden. Deze container is geschikt voor afvalstoffen die geur- of vliegenoverlast veroorzaken.
 3. Roldeuren grofvuilcontainer: Een container waar grofvuil in kan worden geplaatst met een roldeur die dicht kan worden gemaakt.
 4. Compactors: Speciale container waar grofvuil in geplaatst kan worden, die dan met behulp van een perssysteem wordt samengeperst, zodat meer afval in de container past.
 5. Asbest container: Speciaal voor asbesthoudend afval, deze container voldoet aan specifieke eisen voor verwijdering en verwerking van asbest.

De keuze van de container hangt af van de hoeveelheid grofvuil die u wilt verwijderen, de locatie waar de container geplaatst wordt, de verordeningen in uw omgeving en de eisen die u stelt aan de container. Het is belangrijk om de juiste container te kiezen om te voldoen aan de verplichtingen en om de verwerking en verwijdering van grofvuil efficiënt te maken.

Hoe kun je een grofvuilcontainer huren?

Met een paar eenvoudige stappen kun je bij diverse Nederlandse aanbieders een grofvuilcontainer huren:

 1. Selecteer eerst de container die je nodig hebt en de afvalstroom die je wilt verwijderen.
 2. Vul vervolgens je afleveradres in en de huurperiode waarvoor je de container nodig hebt. Zo weten we precies waar en wanneer we de container moeten afleveren.
 3. Tot slot betaal je de bestelling via de door jou gekozen betaalmethode. Hierna ontvang je automatisch een bevestigingsmail en factuur.
Bart Veenendaal
Laatste berichten van Bart Veenendaal (alles zien)