Badkamer renoveren

Bereid je goed voor op je badkamer verbouwing door vooraf afvalcontainers te regelen. Zo kun je het afval dat vrijkomt tijdens de verbouwing efficiënt verwerken en hoef je niet te stoppen met werken. Bekijk onze website puincontainershuren.nl om verhuurders van afvalcontainers te vergelijken en maak je verbouwing nog efficiënter.

Een goede planning scheelt enorm in de afvalverwerking tijdens je badkamer renovatie of verbouwing

Een nieuwe badkamer is een grote investering, zowel in tijd als geld. Maar als je goed voorbereid bent, kan het ook een geweldige manier zijn om je huis op te frissen en meer comfort te bieden. Zorg ervoor dat je op aijd een plan maakt voor de aanleg van de leidingen, stel een budget op, maak een goed lichtplan en bedenk of je een douche of een bad wilt of misschien wel beide. 

En het allerbelangrijkste, regel je aannemer, stukadoor, loodgieter of andere klusjesmannen op tijd. Ook is het van belang om vooraf te bedenken hoe je met het afval om wilt gaan die vrijkomt bij de verbouwing. Zo ben je goed voorbereid en kun je volop genieten van je splinternieuwe badkamer.

Welke container voor je badkamer verbouwing?

Nu je je badkamer gaat verbouwen, is het van groot belang om te bedenken welke afvalstroom er vrijkomt tijdens deze klus. Hierdoor kun je efficiënt omgaan met het afval en voorkom je dat je op het einde te weinig ruimte in je container hebt.

Een container van 3m³ is vaak geschikt voor afval uit één ruimte. In de meeste gevallen zal dit voldoende zijn voor sanitair en tegels die vrijkomen bij een badkamerverbouwing. 

  • Oud sanitair kan in een container voor bouw- en sloopafval
  • Wandtegels en vloertegels kunnen in een container voor puinafval
  • Samengesteld afval kan in een container voor grofvuil. 

Mocht je twijfelen over welke container het beste past bij jouw situatie, neem dan gerust contact op met ons, wij adviseren je graag!

Wat voor afval komt er vrij tijdens de renovatie van je badkamer?

Het afvoeren van afval is een onvermijdelijke kostenpost tijdens een badkamerverbouwing. Er zal ongetwijfeld afval ontstaan, maar de hoeveelheid en soorten afval kunnen variëren. Dit kan bestaan uit oude sanitair, vloer- en wandtegels, puin of andere afvalstoffen. 

Het is belangrijk om dit vooraf in kaart te brengen zodat je een geschikte container kunt bestellen en zo niet teveel betaalt voor het afvoeren van afval. Dit zorgt ervoor dat je snel van het afval af bent en verder kunt gaan met de verbouwing.

Bart Veenendaal
Laatste berichten van Bart Veenendaal (alles zien)