Keuken renoveren

Ben je van plan om je keuken te verbouwen? Zorg dan voor een afvalcontainer! Of je nu een nieuwe keuken bestelt of je bestaande keuken opknapt, er zal veel afval vrijkomen. Verbouwen betekent ook afval verwijderen. Het is verstandig om vooraf na te denken over welke afvalstromen er ontstaan bij jouw verbouwing en hoe je hiermee omgaat.

Welke afvalstromen kun je verwachten bij het verbouwen van een keuken?

Wat voor afvalstromen verwacht je bij het verbouwen van een keuken? Het hangt af van de specifieke verbouwing. 

  • Ga je nieuwe apparatuur plaatsen en de oude weggooien? 
  • Ga je kastjes vervangen en zo ja, van welk materiaal zijn de oude kastjes gemaakt? 
  • Ga je tegelwerk van wanden of vloeren verwijderen of gaat er een houten vloer weg? 
  • En ga je tegelijk met de verbouwing ook al je servies en huisraad opruimen? 

De antwoorden op deze vragen leiden tot verschillende afvalstromen, namelijk:

  • Hout, zoals van keukenkastjes of vloerdelen, valt bijvoorbeeld onder houtafval
  • Kunststof keukenkastjes
  • Glazen schappen
  • Deuren en aluminium vallen onder bouw- en sloopafval
  • Tegels komen in een puincontainer en huisraad
  • Potten en pannen vallen onder grof huishoudelijk afval. 

Kortom, een keuken renovatie of verbouwing kan leiden tot verschillende afvalstromen.

Hoe je kunt besparen met afval op je keuken renovatie of verbouwing

Niet alles dat je over hebt, hoeft weggegooid te worden. Er zijn vaak mensen op zoek naar tweedehands of gebruikte items, zoals keukenapparatuur. Door je oude keuken aan te bieden op verkoopsites of groepen op social media, kun je misschien iemand vinden die er nog veel waarde aan hecht. 

Hierdoor krijgt jouw afval een tweede kans en zit jouw container minder snel vol. Als je geluk hebt, komt die persoon zelfs langs om de keuken te verwijderen. Ook oude huisraad, servies, potten en pannen zijn vaak nog bruikbaar. 

Kom je bij het opruimen keukenspullen tegen die je niet meer gebruikt maar die nog wel goed zijn? Geef ze dan aan een kringloopwinkel. Zo kan iemand anders er nog plezier van hebben en hou je ruimte over in je container.

Welke container moet ik bestellen voor mijn keuken renovatie of verbouwing?

Welke afvalcontainer je moet bestellen voor jouw keuken verbouwing, hangt af van de afvalstromen die ontstaan. De meeste keukenverbouwingen zullen waarschijnlijk leiden tot afvalstromen van hout, bouw- en sloopafval, puin en/of grofvuil. 

Als je weinig ruimte hebt om meerdere containers te plaatsen, kan een container voor bouw- en sloopafval een goede keuze zijn, omdat veel soorten materialen hier gemengd in kunnen.

Containers vergelijken voor je keuken verbouwing of renovatie

Het is vaak handig om vooraf een afvalcontainer te bestellen, zodat je niet hoeft te wachten tot de container vol is voordat je hem kunt laten ophalen. Het is ook aan te raden om te controleren of er specifieke regels gelden voor het plaatsen van een afvalcontainer in jouw gemeente. Bijvoorbeeld waar de container geplaatst mag worden en hoe vaak de container opgehaald mag worden.

Er zijn verschillende bouwcontainer verhuurders beschikbaar die afvalcontainers aanbieden voor keukenverbouwingen. Het is verstandig om een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders, zodat je kunt bepalen welke het beste bij jouw wensen past. 

Op de website van Puincontainershuren.nl kun je een overzicht vinden van verschillende aanbieders en hun diensten vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld vergelijken op prijs, formaat van de container, plaatsing en ophaaltijden. Door een vergelijking te maken, kun je ervoor zorgen dat je de juiste container kiest voor jouw keuken verbouwing tegen de scherpste prijs.

Frank van Voorschot
Laatste berichten van Frank van Voorschot (alles zien)