Tuin renoveren

Als je een tuin op gaat knappen of aanleggen is het verstandig om vooraf te overwegen hoe je het vrijgekomen tuinafval gaat verwerken. Tuinafval zoals snoeiafval, takken, struiken, tuintegels en grind zal zeker meer zijn dan je denkt. Ook hout dat vrijkomt bij het afbreken van een schuurtje of vervanging van een schutting moet worden meegenomen. 

Dit afval is vaak te veel of te groot om in een groene container te plaatsen. Overweeg daarom om alvast één of meerdere afzetcontainers te bestellen voor het verwijderen van het afval.

Welke afvalstromen kom je tegen tijdens je tuin renoveren?

Bij een tuinrenovatie of het aanleggen van een tuin kan er een diversiteit aan afvalstromen ontstaan. Zoals stenen of stoeptegels, dan is een puincontainer nodig. Als er vooral bomen en struiken zijn gekapt is een container voor groenafval de beste keuze. Als er een schuur, sauna of schutting wordt gesloopt, dan heb je een container voor houtafval nodig. 

Je kunt kiezen uit verschillende formaten en de plaatsing van de container regelen op een dag naar keuze. Je betaalt online en vervolgens wordt de container op de afgesproken dag bij je voor de deur geplaatst. Vergelijk onafhankelijk alle aanbieders in onze vergelijker.

Waarom wil je een container huren tijdens een tuinverbouwing?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om een afvalcontainer te bestellen voor een tuinverbouwing. 

  1. Ten eerste, afval wil je snel, schoon en vakkundig kwijt. Afval dat rondslingert terwijl je aan het werk bent, ligt alleen maar in de weg en zorgt voor vertraging. Een afvalcontainer zorgt ervoor dat je afvalstoffen direct kunt weggooien, waardoor je werk efficiënter verloopt. 
  2. Ten tweede, het rijden naar de milieustraat kost veel tijd en moeite, zoals het lenen of huren van een aanhanger, het risico op een vieze of beschadigde auto, en de tijd die je kwijt bent met het sjouwen en afvoeren van het afval. Door een afvalcontainer te bestellen, wordt deze op je eigen oprit of bij de voordeur geplaatst, zodat je 24/7 al je afvalmaterialen direct netjes kunt afvoeren. 

Wanneer je klaar bent met de tuinverbouwing, meld je dit en dan halen wij de container weer bij je op. Zo hoef je alleen maar één keer je container te bestellen en heb je verder nergens omkijken naar.

Hoe vergelijk en bestel je een afvalcontainer bij het opknappen van je tuin?

Het vergelijken en bestellen van een afvalcontainer bij het opknappen van je tuin is eenvoudig. Je gaat naar de website van de gekozen aanbieder en selecteert de container die je nodig hebt en het formaat dat het beste bij je klus past. 

Vervolgens geef je aan op welke dag en op welk adres de container geplaatst moet worden. Je kunt direct online afrekenen via iDeal of met een creditcard. De container wordt bij je voor de deur geplaatst. 

Let er wel op dat je een plek vrijmaakt zodat er geen straatmeubilair, bankjes, bloembakken of lantaarnpalen in de weg staan. Je hoeft niet thuis te zijn als de container bezorgd wordt. Wanneer je klaar bent met het opknappen van de tuin, vul je het ophaalformulier in en wordt de container binnen 24 uur weer bij je opgehaald.

Bart Veenendaal
Laatste berichten van Bart Veenendaal (alles zien)