Als je op zoek bent naar een container huren, dan heb je talloze opties in heel Nederland. Maar voordat je een container gaat huren, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn, welke soort afval erin mag en of je een vergunning nodig hebt. Wij geven je alle informatie over de beschikbare formaten, prijzen en handige tips, zodat jij voorbereid bent als je een container gaat huren.
Wat mag er in een container?
Alvorens je een container gaat huren, is het van groot belang om te overwegen voor welke afvalstroom de container nodig is. Elk project vereist immers andere soorten afval. Er zijn verschillende soorten containers beschikbaar voor verschillende afvalstromen, zoals bouw- en sloopafval, puinafval, houtafval, grofvuil en dakafval. Wilt u precies weten welke materialen in welke container mogen?
Welk formaat container heb je nodig?
De grootte van de container die je huurt is afhankelijk van de hoeveelheid afval die ontstaat tijdens jouw project. Wanneer je verwacht dat er weinig afval zal ontstaan, is een container van 3m³, de kleinste optie die wij aanbieden, vaak al voldoende. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij kleinere projecten zoals het renoveren van een badkamer of het verwijderen van een vloer.
Voor middelgrote projecten zoals het renoveren van een keuken heb je vaak een container van 6m³ nodig. Voor grotere projecten zoals het strippen van een hele woning is een container van 10m³ aangeraden. Het formaat van de container dat je nodig hebt, is dus afhankelijk van de grootte van jouw project. Een container van 3m³ heeft ongeveer de inhoud van 30 volle kruiwagens en een container van 10m³ heeft ongeveer de inhoud van 100 volle kruiwagens.
Waar moet je op letten bij de kosten van een puincontainer?
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de kosten van een puincontainer:
- Formaat van de container: De grootte van de container heeft invloed op de kosten. Hoe groter de container, hoe hoger de huurprijs. Bepaal daarom vooraf hoeveel afval je verwacht te produceren en kies het juiste formaat container.
- Huurperiode: De huurperiode heeft ook invloed op de kosten. Kies voor een langere huurperiode, kan de huurprijs per dag lager zijn.
- Afvalstroom: De kosten voor het huren van een container voor puin kunnen verschillen per afvalstroom. Bijvoorbeeld asbesthoudend puin zal meer kosten dan gewoon puin.
- Levering en ophalen: De kosten voor het leveren en ophalen van de container moeten ook worden meegenomen in de berekening. Sommige verhuurders bieden de service om de container te leveren en op te halen, terwijl andere verhuurders deze kosten aan de huurder doorberekenen.
- Vergunning: Controleer of er een vergunning nodig is om de container te plaatsen, zoals in een openbare ruimte. Deze vergunningskosten moeten ook worden meegenomen in de berekening.
Wat kost het om een container te huren?
De kosten voor een container huren variëren per formaat en afvalstroom. Dit betekent dat de prijs afhankelijk is van de klus die je gaat doen. Het is aan te raden om op onze website te kijken naar welke container, formaat en prijs het beste past bij jouw project. De prijs is inclusief levering, een huurperiode van 8 weken, het ophalen en verwerken van de afvalstroom. Zo weet je van tevoren precies wat de kosten zijn voor de containerhuur.
Waar kun je de container het beste neerzetten?
Een container neemt ongeveer één parkeerplaats in qua ruimte. Het is belangrijk om de container te laten plaatsen op een harde ondergrond. Hoe dichter bij de locatie, hoe beter natuurlijk. Dit scheelt een hoop gesjouw met afval.
Zorg er daarnaast ook voor dat er genoeg ruimte is om de container te plaatsen en op te halen. Dit betekent dat je dus ook ruimte vrijhoudt om de container heen, zodat de wagen die hem komt brengen en halen er gemakkelijk bij kan. Als je de container op eigen grond zet heb je geen vergunning nodig.
Wordt de container op gemeentegrond geplaatst, dan heb je in sommige gevallen wel een vergunning nodig. Informeer hiervoor van tevoren bij de gemeente zodat je niet voor verrassingen komt te staan.